В количката имате 0 артикула на стойност 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Захранване - част първа

Вашето бебе се появи! Поздравления!
Първото нещо, за което трябва да помислите, е храненето.

Хранене на бебето

Много е важно да кърмите бебето си! Особено през първите дни след раждането, когато се произвежда коластра.
Ако не можете да правите това, намерете дойка или донор на майчино мляко: добро място за откриване на такива майки са курсовете за бъдещи майки и родилните отделения преди раждането, можете да се обърнете за съдействие и към вашия педиатър. За да осигурите достатъчно мляко за вашето бебе, е добре да потърсите 2-3 дойки или донори на майчино мляко. Дори и да храните бебето с адаптирано мляко, добавянето на малко кърма към храната му /дори и от време на време/ ще направи чудеса за развитието и общото здраве на вашето бебе.
Ако нямате никаква друга възможност, освен да храните бебето с адаптирано мляко, добавяйте висококачествен пробиотик от самото начало.

Въвеждане на твръда храна.

Хранените с адаптирано мляко бебета трябва да приемат твърда храна от четири месечна възраст. Бебетата на кърма могат да дочакат и до шестмесечна възраст, освен ако не са много гладни и не се налага да въведете твърдите храни по-рано.

До появата на първите зъбчета давайте на бебето само бульони и пресно изцедени зеленчукови сокове. С появата на първите зъбчета, бебето започва да произвежда стомашна киселина. Тя разгражда по-твърдите хрании ги прави годни за усвояване.

Твърдите храни следва да се въвеждат постепенно, като се започне от съвсем малка порция дневно. Останалите хранения трябва да са кърма илил адаптирано мляко с малко добавен пробиотик.

Преди да въведете нова храна правете Тест за чувствителност
Следва продължение...


« Назад към всички публикации